Läs fler artiklar

Senaste inläggen

Så anordnar du ett perfekt 1 års kalas för din nyfödda tjej

Håller du på att planera 1 års kalas för din nyfödda flicka? Självklart finns det inga rätt eller fel när det kommer till att planera ett oförglömligt 1 årskalas, och tur är väl det! Dock anser vi på Partypack, som trots allt har en del år på nacken när det kommer till kalas och festliga dekorationer, att ett tema faktiskt kan underlätta planeringen inför och under födelsedagstjejens allra första firande. Nedan har vi därför samlat ihop lite olika ideér för dig att inspireras av!

Fördelen med ett tema på 1 års kalaset

Att välja ett enhetligt upplägg och val av festliga dekorationer är inte bara trevligt att vila ögonen på, utan planeringen av både inköp och bakning kommer mest troligen gå smidigare att utföra med en tydlig riktlinje. 

Givetvis behöver inte ett 1 årskalas för en tjej innefatta endast rosa dekorationer, men vi vet också (med vår egen erfarenhet som underlag) att många föräldrar gärna väljer rosa i form av färgtema.

Oavsett färgpreferenser vill vi med detta blogginlägg assistera dig inför planeringen av det storslagna 1 årskalaset för din nyfödda tjej! Vi vill dela med oss av våra bästa tips och “party-hacks” för kalasets små och stora gäster, samt tipsa om oslagbara produkter från vårt sortiment som är fullproppat med härliga kalas-detaljer!

Välj ett roligt färgtema

Rosa färgtema är som sagt väldigt populärt för flickor, men likaså pojkar. Blanda olika rosa dekorationer för kalaset och skapa någonting utefter dina önskemål och stil. Du kan välja mellan ett flertal olika nyanser såsom ljusrosa, roséguld, fuschia, pastellrosa eller mörkrosa.

Enhörningstema

Lev i en saga full med fantasi för en dag och dekorera 1 års kalaset för din födelsedagstjej med massa olika enhörningsdekorationer, blås upp några konfettiballonger och få en extra touch av färg och blanda tillsammans med folieballonger i form av en enhörning som bidrar till en ännu mer magisk atmosfär till ditt kalas. Eller varför inte göra det ännu mer magiskt med en enhörningspinata? Häng upp enhörningen var som helst och se alla ha kul när de försöker komma åt alla godsaker inuti. Denna detalj kommer definitivt ge ditt enhörningskalas det där lilla extra. 

Prinesstema

Vi kan ju självklart inte ignorera det mest eftertraktade prinsesskalaset, med glitter, tiaror och fina prinsessklänningar. Det är tema som garanterat blir oförglömligt, framförallt när man får leva ut sin fantasi som sin favorit disneyprinsessa. Föreställ dig bara hur magiskt det kommer att vara när man ser alla prinsessor på muggar, tallrikar och servetterna på kalasbordet för födelsedagsprinsessan. 

Shoppa gullig kalasdekoration

När det kommer till dekoration för 1 års kalas är vårt tips är att inte tänka “stilrent, dovt och klassiskt”. Vår personliga åsikt är att fotografierna och minnena från 1 års kalaset förstärks ytterligare med barnsligt glad dekoration som exempelvis färgsprakande ballonger, en stooor tårta samt söta godispåsar i prinsesstema. Som svar på vår ovanstående rubrik kan det enligt oss aldrig bli för mycket dekoration på ett 1 års kalas.

Så var ska man börja? Börja med att dekorera 1 års kalaset med stora och skarpa sifferballonger eller folieballonger med helium som kan sväva vackert under kalasets gång. För att göra kalaset så personligt som möjligt kan du även, med hjälp av våra fina bokstavsballonger, bokstavera födelsedagsbarnets namn! För oss är ballonger en obligatorisk och självklar komponent (som du kasnke  till ett 1 årskalas som aldrig bör bortprioriteras! Du kan även fästa dom i ett ballongstativ eller med ballongvikter. Eller varför inte prova våra 4D ballonger och se konfettin flyga runt inuti ballongerna? Dina gäster kommer garanterat att bli imponerade. Häng sedan  upp festliga draperier i skimriga färger som bakgrund för fotoväggen eller för ingången till kalaset. 

Ska du köra med ett rosa färgtema har vi rosa ballonger med vita hjärtan, rosa ballonger med enhörningstema, ballonger i olika rosa nyanser och mer därtill är vad du hittar i vårt härliga ballongsortiment. Utöver ballonger och ovan nämnda produkter från vårt sortiment är ju även girlanger och draperier i rosa och roséguld något som får till och med den suraste att dra på smilbanden.

Baka en födelsedagstårta eller muffins

Gillar du att baka är det bara att kavla upp ärmarna och sätta igång! Cupcakes, tårtor och muffins passar som handen i handsken på din nyfödda flickas 1 års kalas och speciellt när man får bjuda på någonting som man själv har bakat som gästerna kan avnjuta. Visa upp dina dekorerade cupcakes genom att använda vår rosa cupcakestälning! Då den har tre våningar får du plats med ett flertal muffins, och du kan ställa den mitt på bordet och låta gästerna imponeras. Ställningen finns även att köpa i roséguld om det faller dig mer i smaken.

Sist men inte minst är självklart tårtan! Födelsedagstårtan är ju en central del av födelsedagsfirandet, speciellt när det gäller ett 1 års kalas i vår mening.När din lilla flicka firar sin första födelsedag vill man ju självklart pryda födelsedagstårtan med en massa godsaker men även ett gulligt sifferljus i form av en etta för barnet att försöka blåsa ut. Mest troligt kommer du dock behöver hjälpa till litegrann. Vi kan även tipsa om vår sockersöta “GRATTIS”-dekoration (som dessutom kan sparas och återanvändas till ett vuxenkalas).

Lycka till!

Vi hoppas att vi gett några idéer till dekoration och planering av det kommande 1 års kalaset, och vi hoppas att den lilla tjejen blir överöst med kärlek och uppmärksamhet på sin stora dag.

När hon senare i livet får se bilder från den stora och ytterst speciella dagen, kommer hon bli varm i hjärtat när hon ser vilken tid och ansträngning som lagts ner på dekoration och planering. 

Glöm inte att hälsa grattis från oss på Partypack!

Posted in: Festtips