Läs fler artiklar

Senaste inläggen

5 tips för att anordna ett oförglömligt 1 års kalas för din nyfödda pojke

1. Välj ett kalastema för din pojke

Att välja ett partytema för din pojkes 1 års kalas kan göra planeringen enklare och roligare eftersom du har en tydlig vision för hur allt ska se ut. Det finns många spännande kalasteman du kan välja mellan som exempelvis Alfons Åberg, Bamse, Pettson och Findus, Bilar och mycker mer!

 

2. Shoppa roliga och färgglada dekorationer

Bebisar förbryllas av färgglada, glänsande och rörliga föremål. Om du vill överraska din pojke med ett magiskt utformat kalas speciellt för honom behövs massor av sprakande dekoration.

Sifferballonger med siffran ett och bokstavsballonger bestående av ditt barns namn är alla måsten! På Partypack har vi även glansiga folieballonger i häftiga former som passar bra för att skapa det perfekta 1 årskalaset för killar som till exempel en star fighter, piratskepp och stjärnor i olika färger.

3.Överväg att ha två(!) födelsedagstårtor på kalaset

Föräldrar serverar först en lite mindre tårta till barnen som dem kan ha och gräva i med sina händer. Det är rörigt, roligt och otroligt bedårande. Detta kan vara höjdpunkten på ditt barns första kalas!

Ditt barn borde dock inte vara den enda som får ha kul! Att ha en separat, större tårta som du kan servera till gästerna är såklart också viktigt. För att ge tårtan det där lilla extra rekommenderar vi att du köper med lite rolig tårtdekoration. Du kan välja att dekorera med nummerljus, några roligt formade ljus och olika toppers. Om du vill ha lite wow-effekt kan du välja tomtebloss och isfacklor. Du måste dock hålla detta borta från de yngre av säkerhetsskäl.

4. Inbjudan och present till gäster

Glöm inte att skicka ut fina inbjudningskort i god tid som innehåller viktig information såsom namn, datum, plats och telefonnummer. För att ge ett gott minne till de minsta gästerna kan man i slutet av kalaset dela ut lite godis eller en liten present av nåt slag. Eller varför inte dela ut vackert svävande folieballonger fyllda med helium?

5. Glöm inte att filma och fota under kalaset

Uppmuntra dina gäster att ta massor av bilder och video för att bevara minnet av 1 års kalaset tills födelsedagsgrisen är gammal nog att återuppliva minnena själv. Om någon av dina vänner har en professionell kamera kan du be dem att ta med den så att du kan få bilder av högsta kvalitet. När evenemanget är slut kan du göra en gruppchatt  där gästerna och du själv kan dela alla bilder och videor som togs på kalaset.

Även om det är lätt att oroa sig för att man ska vara en bra värd, bör din prioritet för detta evenemang vara ditt barn. Saker kanske inte går som du planerat men alla dina gäster vet att ditt barn är stjärnan, så de kommer att göra allt de kan för att se till att deras 1 årskalaset blir lyckat.

Förhoppningsvis har vi allt ni behöver för att skapa ett magiskt 1 årskalas för födelsedagspojken och alla gäster. Ni får gärna kommentera på blogginlägget om du tycker tipsen var bra eller om du har egna bra tips! Glöm inte att dela den här artikeln om du vet att någon planerar ett 1 årskalas för sitt barn!

Posted in: Festtips