Läs fler artiklar

Senaste inläggen

Det är dags att dekorera inför Halloween 2023!

Halloween är en ganska ny högtid i Sverige och inte alla som tycker om den. Men vi älskar att få klä ut sig till maskerad och dekorera med ballonger, lyktor och spindelnät i massor!

 

Halloween kommer från USA och började uppmärksammas i Sverige på 90-talet. Redan på 1800-talet började Halloween firas i USA, men från början kommer faktiskt högtiden från Irland och deras helg Samhain. Under Samhain trodde man att de dödas själar återvände till jorden och människorna satte ut ljusprydda pumpor för att mota bort ondskan.

 

Hur firas Halloween?

I Sverige firar vi Halloween likt den amerikanska högtiden med läskiga utklädnader, godis och halloweendekoration! Pumpalyktor är en klassiker, men glöm inte spara pumpakärnorna som gröps ur och rosta dem. Då får ni även ett gott snacks till Halloweenmiddagen. Det är jätteenkelt! Skölj dem noga och låt dem torka något på ett papper. Lägg sedan ner dem i en teflonpanna och rosta på hög värme. Glöm inte att röra runt så att de inte blir brända. Du kan ha lite olja i pannan också. De är klara när kärnorna är gyllenbruna och lite krispiga. Salta och klart!

 

Halloween för barn

Halloween är framförallt barnens högtid! Roliga utklädnader såsom spöke, vampyr och häxa. Kanske lite bus eller godis och såklart en massa pyssel! Gröp ur pumporna tillsammans, klipp fladdermöss i papper eller dekorera kakor som spöken. Varför inte hjälpa till att sminka varandra med ansiktsfärg?

 

Dekoration till Halloween

Spindlar, fladdermössdöskallar och såklart pumpor. Duka till halloweenfesten med svarta tallrikar, sprid ut bomull på bordet som fungerar som spindelnät, tänd en massa levande ljus och lägg en läskig utklädningsmask till alla bredvid tallriken.

Posted in: Festtips